Företaget startades 1935 av bröderna Henry och David Callert i lokaler på Fiskargatan 9 vid Mosebacke på Söder i Stockholm. Henry Callert hade dessförinnan varit i Amerika och bland annat praktiserat kemisk tvätt och färgning.

Verksamheten bestod från början just av kemisk tvätt och färgning. Under kriget kom mycket av verksamheten att bestå av tvätt åt svenska försvaret och då speciellt Svea Livgarde och I 8 i Uppsala. Efter kriget fortsatte Henry Callert att ensam driva företaget.

Av kunder från den tiden kan särskilt nämnas tvätt åt Kungliga Teatern (Operan) och Skansens Klädkammare. Det samarbetet fortsatte ända fram till slutet av 80-talet. Då ändrades verksamheten till att inrikta sig mer på mattor, främst orientaliska mattor samt gobelänger och hemslöjd.

Efter Henry Callerts bortgång 1980, han var då 76 år, övertog sonen Carl Erik Callert företaget. I mitten på 80-talet började också tredje generationen med Michael Wahlberg att arbeta i firman.Verksamheten hade nu ökat så pass mycket att de anrika lokalerna på Fiskargatan 9 blivit alltför trånga.

År 1998 förvärvades sålunda en fastighet i Nacka med adress Värmdövägen 748, och som då tillbyggdes för att bli ett toppmodernt tvätteri för mattor med speciell inriktning på antika och orientaliska mattor och vävnader. Efter det att Carl Erik blev pensionär, driver nu Michael företaget, som blivit  känd bland matthandlare, auktionshus och mattintresserade runt om i Sverige.

Missa inte filmen om Callerts från 40-talet.

Bland våra kunder finns även matthandlare på Irland, USA , Finland, Tyskland, England, Danmark samt runt om i Sverige.

Callerts expertis exporteras även utomlands, till både kunder och matthandlare från länder som USA, Irland, England samt andra delar av Europa och Skandinavien.